Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KD

K66a44r67e89l 44D14r98d14a

14. 11. 2015 8:23

Znám současný Písek z občasných návštěv. Zažil jsem tady tlupy romských dětí a povykující romské mládeže, co jsou okolí na obtíž.

  Čeští rasisté na radnici jednají prozíravě. Na hranici s romskými lokalitami umísťují domovy pro seniory. Střet klidu a zábavy je tedy nevyhnutelný a policie může řešit romské děti už v zárodku problémů. Nějaký popuzený senior policii vždy rád zavolá.

  Podle mě je zde vyloučená lokalita na sídlišti Portyč, kam radnice soustředila problémové Romy a bílé asociály, kteří tím pádem hranice panelového sídliště moc neopouštějí a Písek si žije ve svém poklidném úhledném rasismu k obecné spokojenosti všech. ;-D

  Pak že nejsme zemí rasistů. Posledně jsem zahlédl městskou policii v akci a její romskou hlídku. Romové v uniformách, co řeší romská děcka na ulici. Legrační a funkční. Nicméně šlo o vyhnání nějakých mladíků zpět od bílých na černý Portyč. Romské hlídce se to podařilo. A my nejsme rasisté. ;-D

0 0
možnosti
KD

K49a81r46e59l 60D93r31d57a

14. 11. 2015 8:44

Nemělo by to vyznít jako kritika a volání po změně. Písek nepodléhá asociálům, což je dobré. Mám pocit, že se pořádek líbí i místním Romům. Předsudky proti nim se tak vytrácejí.

  Jen mi vadí, že hlavní motivací všeho je dobrý pocit místních Čechů, že se s Romy v centru příliš nepotkávají. Tedy realita českého rasismu v praxi. Pomalu můžeme v Písku mluvit o pozitivním rasismu. ;-D

0 0
možnosti
KD

K72a14r53e62l 92D18r77d61a

14. 11. 2015 8:07

Hezký komentář a subjektivní pohled na věc. Pravda je tedy kapku daleko.

  Dav skinheadů zlynčuje čtyři Romy a Vám ze skutku vypadne rasismus. Vaříte kapku silnou kávu. Že šlo o děcka, mladistvou hloupost, alkohol, toluen... je přece až podružné. Tedy i Váš text jen dokazuje, že jsme zemí rasistů. To, že si to nepřiznáváme, nic neznamená.

  Z dnešních popisů mi není zřejmé, na které špičce ostrova k události došlo. Romové měli být za hospodou. Mělo se to odehrát před zimním stadionem.

  Podle toho mohli plavat leda tak k železničnímu mostu. (Dnes je zde také dálniční most, ale nevím kdy se písecký okruh stavěl. Je možné, že až po události. Nebyl Písek tehdy velkým staveništěm? Třeba to zde vypadalo dost jinak. Vycházím z dnešního stavu.) Otava je zde podle mě poměrně hluboká. Podél řeky vedou cesty. Nějaké plavání "někam" nic neřeší. Útočníkům nelze utéct, pokud obsadí ostrov a oba břehy. Lze se motat jen v kolečku.

  Pokud by snad k události došlo ve směru do centra, pak ano, je zde jez, elektrárna, nepřístupný břeh se stezkou pro rybáře, hospody. Pak by Váš popis možného úniku odpovídal. Pokud ale šlo o opačnou špičku ostrova, musel by plavec plavat nejprve kolem ostrova skinheadům na březích a lávce do rány.

  Ač podrobný popis, ani ten nemáte, dle mého soudu, příliš pravdivý. ;-)

0 0
možnosti
ML
PK

Aha, uteklo mi to. Díky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1244x
Autor je křesťan :-)
spaseni.info

Seznam rubrik