Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z

Zoufálek

16. 10. 2012 10:53
Úroveň MP versus PČR

Přátelé ono je velmi zavádějící,aby kdokoli hodnotil kredit kohokoli. Dělal jsem 10 let u PČR a teď dělám nějaký pátek u MP. Na rozdíl od většiny z vás dokážu posoudit úroveň profesionality a odbornosti u obou složek. Můžu vás ujistit, že kvalitní,ale i velmi hloupí lidé jsou u obou složek- tam rozdíl nevidím.Bohužel městská policie je nucena dělat nepopulární činnosti(řešit parkování ve městech).Ono se velice dobře nadává ne tuto "buzeraci",ale nikdo si nedokáže představit jak by to vypadalo,kdyby se na to "měštáci" vykašlali.Dělala by tuto nepopulární činnost PČR-asi ne. Další otázkou k zamyšlení je proč byla na místo volána opět MP a ne PČR.Ona práce s bezdomovci je velmi obtížná a nikdo, koho nekousla křehká feťačka se žloutenkou nemá právo hodnotit intenzitu zákroku.Bohužel se zde naplňuje pořekadlo "kdo nic nedělá, nic nezkazí".K hloupoučkým fámám typu "kdo se nedostal na PČR,tak se dostal na MP" je zcela bezpředmětné se vyjadřovat. Informovaní vědí a blba stejně nepřesvědčíš.

2 0
možnosti
PK

hlas_na_pousti

17. 10. 2012 0:07
Re: Úroveň MP versus PČR

Děkuji za příspěvek. Váš případ je specifický. Máte za sebou školu PČR a 10 let praxe. Pak už je jedno, kde působíte. Jste plně kvalifikovaným bezpečnostním pracovníkem. Ale je rozdíl, když přijde Franta z ulice, který akorát četl nějakou detektivku, díval se na akční filmy a celou jeho taktickou průpravou je občasná návštěva posilovny. Ten potřebuje kvalitní přípravu a tu mu MP prostě za necelé 3 měsíce nedodá.

Ke skutečné kvalitě lidí u MP jsem se nevyjadřoval a mám s nimi celkem průměrnou zkušenost. Ale z důvodů, které uvádíte jak vy tak já, má MP u lidí prostě výrazně nižší kredit. To je fakt, který vnímám z mnoha různých směrů.

0 0
možnosti
VK

kral

16. 10. 2012 0:06
Vas clanek je demagogicky a hlavne povrchni

Nejak jste opomenul napsat to podstatne. Duvod zasahu pana Fristenskeho. On nezasahoval s cilem zastat se opilce. On intervenoval nasledkem brutalniho chovani clenu MP vuci zene. Z videa je to ostatne dost patrne a nechapu, jak to inspekce mohla nevidet. Spise nechtela videt. Ta zena byla naprosto bezmocna. Je pravda ze vzala policistu po jeho tupe palici kabelkou. Bohuzel v ni nemela cihlu takze se policista k utocnici otocil s opravnenou snahou ji zneskodnit. Jenze je zneskodneni a brutalita. Ta zena lezela na zemi, stacilo tedy nasadit pouta. Jenze ten hrdina citil potrebu ji vlacet po chodniku a proto jej pan Fristensky vyzval at neprehani. Policista mel celkem stesti, ze nenatrefil na nejakeho cholerika. To jak se totiz nasledne choval k panu Fristenskemu, to volalo po uderu mezi parohy. Stejnou odmenu zasluhuje i jeho kolega, ktery na bezmocneho opilce stoupnul a poradne pritlacil, jak je z videa patrno. A jak zde nekdo jiny napsal, PCR by takto bezohledne jiste nejednala.

4 0
možnosti
ZM-NR

Z mechu - nová registrace

16. 10. 2012 0:18
Re: Vas clanek je demagogicky a hlavne povrchni

Vidím to podobně. K MP jsou přijímáni všelijací lidé. O tom svědčí i před časem odsouzení dva strážníci MP, kteří osahávali 14letou nezletilou, jak soud shledal. Dle názoru některých, když by ti týpci tam nějakou ženu osahávali, tak taky nikdo z veřejností nesmí nic dělat, rozhodně ně mu v tom nějak bránit?

MP se chovala, že se dobře domnívám, že porušovali zákon. Takový člověk pak nemůže počítat s tím, že ho budou ostatní respektovat jak úřední osobu. Tvrdé zákroky jsou jistě na místě, pronásledování prchajícího zločince, co střílí či ujíždí autem a ohrožuje tak ostatní. Ale pokud má jen nějaký gauner si potřebu bouchnout, kopnout, šlápnout na někoho, kdo leží na zemi, strhnout někoho na zem, tak v tom je třeba mu klidně zabránit.

Když zlotřilý major US Army začal vraždit jiné neozbrojené vojáky, hodnostně nižší, tak tam vběhla civilní policistka, seržantka, která ho sejmula (a sama byla při tom těžce raněna). Mohli bychom se taky ptát, že civilní policistka neměla co dělat

2 0
možnosti
PP

ekopol

15. 10. 2012 23:12
kde berete

tu jistotu, že by se ten pán neozval při zásahu PČR?

To už potom asi spekulujete ve všem.

3 0
možnosti
VN

Amoniak II

15. 10. 2012 23:25
Re: kde berete

Ať už si o PČR myslím cokoli, jsem přesvědčen, že jejich zásah by byl zvládnutý podstatně lépe. Ona ta MP je skutečně tlupa uniformovaných existencí, co nemají kvalifikaci. A původně byla zřizována spíš jako lepší hlídači do parků, nic víc (čemuž odpovídá i jejich příprava).

2 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1244x
Autor je křesťan :-)
spaseni.info

Seznam rubrik