Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Myšlenky hatera

Na aktuálně vyšel článek o těch, kdo šíří "nenávist" vůči imigrantům a islámu. A ejhle sluníčkům vyskočil mráček. Nejsou to fašisti, nejsou to zkrachovanci. Jsou to normální muži s technickým vzděláním. Proč???

Článkem tahle otázka rezonuje. Nenávidět přece musí jen looseři a fašouni. A ono ejhle tátové od rodin. Chlapi s technickým vzděláním. Nemožné... Nebo ne? Sluníčkům vyšel mráček na obloze. Kdyby se podobný průzkum udělal, se zajištěnou anonymitou, jinde v Evropě očekával bych podobná čísla. I když třeba v německém Kolíně ... nevím nevím. Ale to už vyvolávám přímo ducha haterství. Tak proč?

Kdo jsou ti slavní hateři. Technici se zkušenostmi. Lidé, kterým je politická korektnost u...kradená. A je jim jedno jak moc zraní něčí city. Myslí způsobem 1 metr má buď 100cm nebo to prostě není 1 metr. Tohle nejde nijak obejít. Jsme možná cynici, ale technické parametry je potřeba alespoň v základních obrysech vyřešit na začátku. Ne detaily, ale nástřel, rozvahu. I v Bibli se píše, že než člověk začne stavět dům, tak si má spočítat, jestli ho dokáže dostavět. A to je jádro pudla. Tátové od rodin nemají potřebu kochat se topícími dětmi. A mladíky nakonec taky ne. Tak o co jde?

Naivní vítači vítali, sluníčka se radovala a rozum šel asi na pivo. No a pak se nám to začalo sypat. Rozum se opil a tak sluníčka zírají na výsledky jako tele na nová vrata. Pojďme si rozebrat nejčastější chyby.

1) Potřebnost. Uprchlíci před válkou určitě mezi migranty jsou. Ale každý s prvním stupněm ZŠ chápe, že je rozdíl pokud jich je 80% nebo 20%. Průzkumy ukazují spíš to nižší číslo. Někde mezi 20% a 30%. Válka neprobíhá(la) v celé Sýrii a Iráku. O Afgánistánu už nemůže být ani řeč. Válečný uprchlík utíká, protože mu za vesnicí postupuje fronta, věnují mu nezdravou pozornost bombardéry nebo ozbrojené bandy. Uprchlík kvůli víře / politickému názoru má problém širší, ale nějak musí prokázat že danou víru vyznává nebo názor má. Zbytek jsou lidi, jdoucí za lepším. O tom níže.

Cyničtí otcové chtějí, aby se pomáhalo nejprve potřebným a mají pocit, že se potřebnost neřeší. Jinak by si Německo neobjednalo a neplatilo střelbu do Syrských uprchlíků na tureckých hranicích. Jasně, že paní Angela neřekla: "Recepe zastřel mi pár (tisíc) Syřanů." Ale pokud tlačíme, aby uprchlíci neodcházeli z Turecka, co čekáme? Prostě je tam ani nepustí. A tak se do válečných uprchlíků střílí na tureckých hranicích a v uprchlických táborech v Jordánsku a Turecku docházejí peníze. Ale my bereme všechny kdo se "na hulváta" vetřeli.

2) Efektivita. Je krásné vidět jak mají běženci co jíst a kde spát. Jenže zase potvora technická se neraduje a počítá. Péče o běžence v Německu stojí X (a není to úplně málo). V Řecku se za stejné peníze dá postarat o 2 (možná i 3 běžence). A to nemluvím o Turecku a Jordánsku, kde se jedná o 6 - 7 lidí (slova oficiálních představitelů). Čili za náklady na jednoho dospělého v Německu se dá postarat v Jordánsku o celou rodinu.

Už jen tyhle 2 body by měli notorickým vítačům otevřít oči. Tedy pokud jim na lidech v nouzi alespoň elementárně záleží. Ale jedeme dál.

3) Uplatnění. Pokud chce člověk slušně žít, nemůže se potácet mezi dávkami a občasnou nekvalifikovanou prací. Taková Paříž je nesmírně ilustrativní, kam to vede. A Brusel taky, bohužel. Ale, dámy a pánové, řekněte mi, jak se uplatní člověk, který nezná latinku a nemá základy ani jednoho jazyka, který se v Evropě používá? Plus neuznatelné vzdělání. Vítači namítají, přeškolíme, zaučíme. Ano jistě. Jen jim nedochází další bod...

4) Množství a motivace. V ČR to není problém. V Německu to už problém je a rychle naroste. Nejsem Bůh, abych slovem stvořil svět. Nesvedu ani jeden obyčejný panelák. A jeho stavba kromě nákladů zabere čas. Stejně tak výuka písma, jazyka a dovedností. Je to proces ne na dny nebo týdny. Ale na měsíce a roky. Bude vyžadovat zdroje na straně hostitelské země a motivaci migrantů vytrvat. A budou ji mít? Zatím vídáme neuklizené tábory a lidi, kteří říkají dej a neptají se jak mohou pomoct. Čtu o vyčerpaných lidech z neziskovek, ale nečtu ani o jednom migrantovi, který by se ráno hlásil o koště nebo pytel na odpadky. Můžete namítnout, že procházejí, ale třeba v Idomeni to moc průchozí není. Jak mám věřit, že se o sebe postarají, když nedokáží ani udržet tábor v čistotě...

5) Rovnost před zákonem. Rovnost před zákonem buď je nebo není!!! Nemůže být napůl. Když půjdu do města, tak tam nemůžu krást a znásilňovat. Ani v bazéně. Ovšem co není dovoleno mě, je zjevně dovoleno jiným. A tady se policie nejen nesnaží to řešit, ale chtěla to tutlat. To si dělají legraci. Jak máme být hate free, když nemůžeme věřit, že policie nelže, politici nelžou a ukázalo se, že novináři v tom jedou taky.

Než nám zavedli Schengen, tak bych si nemohl zajít třeba do Rakouska jen tak do hospody nebo na zmrzlinu. A nebudu vytahovat časy starší. Prostě hranice nebyla jen čára na mapě a skončit na špatné straně mohl být slušný malér. Vítači hned vytáhnou Ženevské dohody a právo na azyl a tak. Ale ano ... Jen se nám nějak ztrácí ta první bezpečná země. Že to o Turecku neplatí, se nás snaží přesvědčit už dlouho. Ale Řecko a Itálie už mi nepřijdou tak zlé. Dokonce tam mají siestu a nehrozí přepracování.

Místo, abychom v Evropě vynucovali dodržování zákonů, tak ukazujeme, že je výhodné je obcházet. To je vynikající začátek a první lekce k bezproblémovému soužití. Množí se odpovědi, když jsi tak chytrý co s tím? Ani tady vítače nepotěším (a vlastně ani radikální odpůrce)... nejsou potřeba potoky krve. Austráli nám chtěla kompletně předat jejich azylový systém. Nemáme sice Nauru, zato máme předlužené Řecko. A to má velké ostrovy. Právě ty ostrovy na které imigranti přijíždějí. Řeknete jsou obydlené. Jsou. Plot na takovém ostrově by měl pár kilometrů a stojí drobné.

Můžeš tu zůstat a poctivě vyřešíme tvoji žádost o azyl/imigraci. O život ti nepůjde a najíst dostaneš. Ale jakýkoliv pokus odejít tě diskvalifikuje a dalších X let nemáš šanci. Použiješ u toho násilí? Pak tě deportujeme a už se nevracej. Sem se také dají deportovat lidé bez dokladů odchycení kdekoliv v EU. Úřad tam může mít kterýkoliv stát nebo EU jako celek. Aneb jak se říká, kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody. A pak nebude potřeba hate free oblbování.

 

Autor: Pavel Kutina | úterý 12.4.2016 10:03 | karma článku: 37,09 | přečteno: 1062x
  • Další články autora

Pavel Kutina

Pravda o případu Tibora Danihela

V době kdy se tenhle nešťastný případ stal jsem studoval v Písku. Pojďme se podívat jak se stalo to, čím tehdy žil celý Písek. A vlastně i celá republika.

13.11.2015 v 13:00 | Karma: 35,79 | Přečteno: 2078x | Diskuse| Politika

Pavel Kutina

Povinná školka aneb jak ublížit potřebným

Když tohle neštěstí prosazoval bývalý politruk, nemělo cenu argumentovat.Je škoda, že ministrině Válková pokračuje beze změny. Škoda hlavně pro děti, které to nejvíc potřebují. Proč? To se dozvíte záhy.

9.11.2015 v 8:00 | Karma: 33,49 | Přečteno: 2393x | Diskuse| Politika

Pavel Kutina

Mýty a výmysly dopravních psychologů

Když začne ministr dopravy mluvit o drakonických trestech je to důkazem jeho levičácké orientace. Holt řidiči jsou taky paraziti, že ČSSD. Ovšem když se přidá odborník, pak je to buď ukázka neznalosti nebo grantové prostituce.

27.10.2015 v 7:00 | Karma: 31,63 | Přečteno: 869x | Diskuse| Politika

Pavel Kutina

Kam s nimi? Hidžra v plném proudu

Nerudovská otázka. Jenže nejde o slamník, ale o lidi. A na obou stranách problému. Umíme vyřešit pár uprchlíků a asi dokážeme pomoct i dost lidem co přišli o domov. Ale dnes řešíme jinou otázku...

7.9.2015 v 0:59 | Karma: 26,57 | Přečteno: 756x | Diskuse| Společnost

Pavel Kutina

Kupte si čip a bude líp

Kdyby byl ministr Chládek prodejcem, nemělo by to chybu. Jenže není. A pustil se na tenký led. Před 10 lety skončila podobná akce. Pamětníci už se chytají za hlavy... INDOŠ - INternet DO Škol. Tehdy si pomníček vysochala ministrině Buzková (ČSSD) a dnes se snaží zaskórovat ministr Chládek (taky ČSSD)

30.4.2015 v 7:00 | Karma: 13,19 | Přečteno: 266x | Diskuse| Média
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Steinmeier si v Praze může zlepšit reputaci. Poškodil mu ji döner v Turecku

29. dubna 2024  16:05

Pondělní dvoudenní návštěva Česka s fotkami od Vltavy je pro německého prezidenta Franka-Waltera...

Člověk v tísni poprvé sbírá peníze na Palestince. Hamásu nepůjdou, slibuje

29. dubna 2024  15:35

Největší a nejznámější česká humanitární organizace se odhodlala k bezprecedentnímu kroku. Poprvé...

Exprezident Klaus nepovažuje dvacet let Česka v EU za úspěšné období

29. dubna 2024  11:35,  aktualizováno  15:30

Exprezident Václav Klaus vystoupil silně kriticky ke dvacátému výročí vstupu České republiky do...

OBRAZEM: Dvě různá řešení příkladu s cukrovím. Řešte hlavolamy přijímaček

29. dubna 2024  15:28

Na vyhodnocení jednotné přijímací zkoušky budou uchazeči o střední školy a víceletá gymnázia čekat...

  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1244x
Autor je křesťan :-)
spaseni.info

Seznam rubrik